Atgal į sąrašą

Žuvų užkepėlė su žiediniais kopūstais

Ingredientai

500 g žiedinių kopūstų

200 g žuvų

2 šaukštai sviesto

Druskos

Prieskonių

Riebalų

Maltų džiūvėsėlių

Padažui:

Šaukštelis krakmolo

Kiaušinio trinys

10 g fermentinio sūrio

100 ml pieno arba grietinėlės

2 šaukštai sviesto

Šaukštas smulkintų petražolių

Žiupsnelis tarkuotų muskatų

Druskos

Gaminimas

Žuvų gabalėlius pasūdykite, pabarstykite prieskoniais ir patroškinkite su sviestu. Kepimo skardą sutepkite riebalais, pabarstykite džiuvėsėliais ir sluoksniais sudėkite žuvis bei virtus kopūstus. Iš sviesto, krakmolo, grietinėlės ar pieno, tarkuoto sūrio ir kiaušinio trynio paruoškite padažą. Padažą pagardinkite druska, muskatais ir kapotomis petražolėmis ir pilkite ant žuvų ir kopūstų. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, skardoje, apie 15 minučių.

Skanaus!