Atgal į sąrašą

Vištiena meduje su anakardžių riešutais

Ingredientai

Vištienos filė, 300 gramų

Paprika, 1 vienetas

Anakardžių riešutai, 0.5 stiklinės

Salierai, stiebas, 1 vienetas

Morkos, 1 vienetas

Medus, 2 šaukštai

Imbieras, smulkintas, 1 šaukštelis

Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai

Apelsinų sultys, 1 stiklinė

Sojos padažas, šviesus, 4 šaukštai

Cukrus, 1 šaukštas

Aliejus, 3 šaukštai

Gaminimas

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm. ilgio ir 1 cm. storio pailgais gabalėliais. Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Paruošiame padažą: į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo. Viską gerai išmaišome.

Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas ir salierus riekutėmis. Į keptuvę pilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių. Sudedame vištienos gabalėlius ir apkepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta. Į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus. Maišydami, kepame apie 5 min. Į keptuvę pilame paruoštą padažą. Maišydami, troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.

Skanaus!