„Parmentje“ trinta bulvienė
Ingredientai
Sviestas, naminis, 24 gramai
Svogūnai, 20 gramų
Bulvės, 100 gramų
Sultinys, vištienos, 150 gramų
Druska, 2 gramai
Kvapieji pipirai, 2 vienetai
Grietinėlė, 40 gramų
Kiaušiniai, trynys, 0.5 vieneto
Bazilikas
Ingridientai 1 porcijai
Gaminimas
Puode išlydyti 24 g naminio sviesto, apkepinti jame 20 g kubeliais pjaustytų svogūnų, 100 g kubeliais pjaustytų bulvių, užpilti 150 g vištienos sultinio, įberti 2 g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išėmus lauro lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietelį arba suplakti plaktuvu. 40 g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio ir, į šį plakinį įpilus porą šaukštų sriubos, gerai išmaišyti. Plaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Puošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikų lapeliais.
Skanaus!