Lietiniai su trintomis vyšniomis
Ingredientai
Kvietiniai miltai, 100 mililitrų
Pienas, 300 mililitrų
Kiaušiniai, 3 vienetai
Margarinas, arba sviestas
Varškė, sūrelis, vanilinis, 200 gramų
Cukrus, 2 šaukštai
Vyšnios, 2 stiklinės
Gaminimas
Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad ištirptų cukrus.
Iškepkite lietinius: dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno. Plakite, kol tešla pasidarys vientisa, sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius.
Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.
Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštu trintų uogų, apšlakstykite lydytu šokoladu.
Skanaus!