Atgal į sąrašą

Lietiniai su trintomis vyšniomis

Ingredientai

Kvietiniai miltai, 100 mililitrų

Pienas, 300 mililitrų

Kiaušiniai, 3 vienetai

Margarinas, arba sviestas

Varškė, sūrelis, vanilinis, 200 gramų

Cukrus, 2 šaukštai

Vyšnios, 2 stiklinės

Gaminimas

Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad ištirptų cukrus.

Iškepkite lietinius: dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno. Plakite, kol tešla pasidarys vientisa, sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius.

Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštu trintų uogų, apšlakstykite lydytu šokoladu.

Skanaus!