Atgal į sąrašą

Kepta kiauliena su paprikomis kinietiškai

Ingredientai

Kiaulienos kumpis, 600 gramų

Sojos padažas, šviesus, 2 šaukštai

Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai

Svogūnai, 1 vienetas

Aliejus, kepimui

Paprika, 2 vienetai

Česnakai, 2 skiltelės

Austrių padažas, 2 šaukštai

Sultinys, daržovių, arba vištienos, 1 stiklinė

Imbieras, maltas, 2 gramai

Gaminimas

Kiaulieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storio gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu, gerai išmaišome ir paliekame 15 min marinuotis.

Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles, paprikas – juostelėmis.

Išgaubtoje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų ir ant stiprios ugnies, nuolat maišydami, apkepame mėsos juosteles. Mėsai apskrudus, dedame smulkintas daržoves. Nuolat maišome. Tuomet pilame sultinį, austrių padažą, dedame imbierą. Maišydami troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas. Tiekiame su biriai išvirtais ryžiais.

Skanaus!