Kepta kiauliena su paprikomis kinietiškai
Ingredientai
Kiaulienos kumpis, 600 gramų
Sojos padažas, šviesus, 2 šaukštai
Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai
Svogūnai, 1 vienetas
Aliejus, kepimui
Paprika, 2 vienetai
Česnakai, 2 skiltelės
Austrių padažas, 2 šaukštai
Sultinys, daržovių, arba vištienos, 1 stiklinė
Imbieras, maltas, 2 gramai
Gaminimas
Kiaulieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storio gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu, gerai išmaišome ir paliekame 15 min marinuotis.
Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles, paprikas – juostelėmis.
Išgaubtoje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų ir ant stiprios ugnies, nuolat maišydami, apkepame mėsos juosteles. Mėsai apskrudus, dedame smulkintas daržoves. Nuolat maišome. Tuomet pilame sultinį, austrių padažą, dedame imbierą. Maišydami troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas. Tiekiame su biriai išvirtais ryžiais.
Skanaus!