Atgal į sąrašą

Keksiukai su vyšniomis

Ingredientai

Cukrus, „Demerara“ (rudas), 200-250 gramų

Vyšnios, 1 stiklinė

Kiaušiniai, 4 vienetai

Sviestas, 100-120 gramų

Grietinė, 2-3 šaukštai

Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas

Kepimo milteliai, 1,5-2 šaukštelio

Graikiniai riešutai, 10-15 vienetų

Konjakas, 1-2 šaukštai (arba brendis)

Kvietiniai miltai

Gaminimas

Kiaušinius išsukite su cukrumi. Į išsuktą masę sudėkite ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kepimo miltelius, konjaką ir tiek miltų, kad tešla butų riebios grietinės konsistencijos. Į tešlą dėkite smulkintus riešutus, uogas be kauliukų ir atsargiai viską išmaišykite.

Kekso formelę ištepkite sviestu. Keksiukus kepkite orkaitėje, 190-200˚C laipsnių temperatūroje apie 30 -35 min.

Skanaus!