Atgal į sąrašą

Bulviniai sklindžiai su česnakine varške

Ingredientai

Bulvės, 5 vienetai

Varškė, pakelis, 0.5 vieneto

Česnakai, 1 skiltelė

Svogūnai, laiškai

Prieskoniai, druska, malti juodieji pipirai

Kiaušiniai, 1 vienetas

Aliejus, kepimui

Česnakinės varškės kremui reikia:

0,5 pakelio varškės

1 šaukšto grietinės

2 šaukštų rūgpienio

trupučio smulkintų šviežių krapų

Gaminimas

Bulves nuskutame, sutarkuojame norimo stambumo tarka ir ištriname su puse pakelio varškės. Įtarkuojame česnako skiltelę, dedame susmulkintus svogūno laiškus, prieskonius, išmaišome, įmušame kiaušinį ir vėl išmaišome. Įkaitintame aliejuje kepame sklindžius.
Paruošiame česnakinės varškės kremą: pusę pakelio varškės ištriname su grietine, rūgpieniu, įspaudžiame česnako skiltelę, pabarstome krapais ir gerai išsukame.

Prieš patiekdami, karštus sklindžius užpilame šiuo varškės kremu.

Skanaus!