Aštri pomidorų sriuba
Ingredientai
Pomidorai, 6 vienetai
Obuoliai, 1 vienetas
Čili, 1 vienetas
Aliejus, 1 šaukštas
Sultinys, daržovių, 1 litras
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Cukrus
Bazilikas
Druska
Juodieji pipirai
Gaminimas
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolį supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus, obuolius ir pipirą, troškinkite uždengę dangtį, kol produktai suminkštės. Tuomet viską pertrinkite per sietelį. Užvirinkite sultinį, sudėkite pomidorų tyrę, pagal skonį pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais. Kiaušinį gerai išsukite su miltais ir maišydami supilkite į sriubą, užvirkite. Tiekite pabarstę smulkintais bazilikų lapeliais.
Skanaus!