Atgal į sąrašą

Adžika

Ingredientai

Paprika, 1 kilogramas

Pomidorai, 1.5 kilogramo

Morkos, 0.5 kilogramo

Čili, 4 vienetai

Česnakai, galvos, 4 vienetai

Petražolės, 200 gramų

Krapai, 200 gramų

Saulėgražų aliejus, 1 stiklinė

Druska, 4 šaukštai

Cukrus, 2 šaukštai

Gaminimas

Visas daržoves sumalame mėsmale. Morkas prieš tai sutarkuojame, kad lengviau maltųsi. Gautą masę pilame į puodą, supilame aliejų, suberiame druską ir cukrų. Puodą statome ant nedidelės ugnies ir troškiname apie 40 minučių, pamaišydami.

Troškintą masę samčiu pilame į stiklainius, užsukame dangteliais ir apverčiame. Konservuotas daržoves laikome šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Adžika – puikus aštrus gruziniškas padažas prie įvairių mėsos patiekalų.

Skanaus!